Mijn nieuwste boek

All-day goodness

Hi! Ik ben Denise Kortlever

en je kent me misschien van mijn feelgood gerechten voor drukke levens.

Ooit begon ik als model en danseres. Maar ik besloot al snel dat het leven veel te kort is om continu calorieën te tellen. Mijn liefde voor eten leidde me naar Italië, waar ik in een soort levende Bertolli-reclame terechtkwam en ontdekte dat dít mijn wereld was.

Tijdens mijn master communicatiewetenschap besloot ik het nuttige met het aangename te combineren: ik werd restaurantrecensent voor SpecialBite en schreef over foodtrends voor Food Inspiration. De jaren erna werkte ik als foodjournalist voor allerlei media en ontelbare kookboeken. Mijn werk verscheen o.a. in VOGUE, &C, delicious en op RTL4 en ik presenteerde een programma op LINDA.tv.

In 2015 kwam een grote droom uit: mijn eerste eigen kookboek ‘All-day breakfast. Niemand geloofde me dat de ontbijttrend echt zou doorbreken, maar geheel onverwacht werd het boek een bestseller, vertaald en winnaar van verschillende prijzen. De jaren erna verschenen de opvolgers All-day bowls – met gerechten in een kom – en Oh baby!, over heerlijk eten tijdens je zwangerschap. Daarnaast werkte ik als presentator en groeide mijn bedrijf in foodtrend-adviezen.

Intussen trouwde ik met m’n grote liefde Pieter en werd na intensieve fertiliteitstrajecten moeder van drie kinderen.
Mijn eigen ervaring met zwangerschapsdiabetes leerde me veel over de invloed van eten op onze gezondheid. Ik besloot me vast te bijten in dit onderwerp en sprak met artsen en hoogleraren. Én ik paste m’n eigen eet- en leefpatroon aan, zodat ik weer volop energie heb om alles uit deze drukke levensfase te halen.

Met drie jonge kinderen en druk werk weet ik namelijk heel goed hoe hectisch het leven kan zijn. Mijn recepten zijn de afgelopen jaren dus niet alleen gezonder, maar ook makkelijker geworden. Met ingrediënten die je overal kunt kopen. Feelgood food voor drukke levens dus.

Wat fijn dat je hier bent!


Korte bio

Denise Kortlever is foodjournalist, trendwatcher en voedingsdeskundige. Ze maakte eerder de culinaire bestsellers All-day breakfast, All-day bowls en Oh baby! Haar werk verscheen de afgelopen jaren o.a. in LINDA., VOGUE, &C, delicious en op RTL4. Denise is getrouwd en moeder van drie jonge kinderen.